Adattárolók

Az adattároló rendszerek fejlesztésének kezdete a hatvanas évek közepére nyúlik vissza. Az alapcél: képek nagy adatsűrűségű eszközön történő rögzítése,(mentése) amelyről később optikai úton azok leolvashatóak.Silicon Power, mint a világ egyik legismertebb, kifejezetten adattárolásra specializálódott vállalata. Cég igen rég jelen van a világ nagy...

Az adattároló rendszerek fejlesztésének kezdete a hatvanas évek közepére nyúlik vissza. Az alapcél: képek nagy adatsűrűségű eszközön történő rögzítése,(mentése) amelyről később optikai úton azok leolvashatóak.Silicon Power, mint a világ egyik legismertebb, kifejezetten adattárolásra specializálódott vállalata. Cég igen rég jelen van a világ nagyobb piacain. Néhány éve érkezett a hazai piacra a tajvani Silicon Power. Elsősorban memóriachipekre alapozó termékeket (memóriát, SSD-t, pendrive-ot, memóriakártyát) kínál, de Armor külső merevlemezei szintén közismertek.

Bővebben

Adattárolók Ebben a kategóriában nincsenek termékek.

Alkategóriák

 • Pendrive

  USB-csatlakozóval egybeépített flash memória. Tárolási kapacitása 8 MB-tól 256 GB-ig terjed. Némelyik képes 10 évig megőrizni az adatokat, és egymillió írás-törlési ciklust is kibír.

 • Merevlemez,HDD külső

  Legyen bármekkora merevlemez is a gépünkben, a rendelkezésre álló hely egyszer biztosan elfogy. Egy külső merevlemeznek számos előnye van a beépített megoldásokkal szemben: könnyen üzembe helyezhetők, hordozhatók és több géphez is csatlakoztathatók.

 • Merevlemez,HDD belső

  Egy új belső vagy külső merevlemezzel a teljes lemezterület könnyen megsokszorozható - tekintve, hogy a merevlemezek ma a néhány évvel ezelőttinél sokkal nagyobb kapacitásúak.

 • SD,Mikro SD

  A technológia fejlődése és a készülékek zsugorodása megkívánta a memóriakártyák zsugorodását is, így lett a SecureDigital (SD)mémórakártya kis testvére a Micro SecureDigital - Micro SD memóriakártya. Napjainkban talán a legelterjedtebb memóriakártya.
  Az SDHC memóriakártya a High Capacity azaz magas kapacitás nevet azért kapta, mert akár 32GB-os méretben is kapható, az SDHC memóriakártyák a régi készülékekkel nem minden esetben kompatibilisek, előfordulhat, hogy csak a normál SD kártyával fog működni készülékünk ezután jobb utána járni mielőtt ilyet vásárolunk, bár sokszor megoldhatja a készülék Firmware frissítése a problémát. A Micro SDHC memóriakártya csak kapacitásban változott, megtartotta az eredeti méretét és formáját.

 • CD

  A CD (a Compact Disc rövidítése) vagy magyarul kompaktlemez általában mintegy 700 MiB (mebibájt) kapacitású optikai tároló, amely hang, kép, valamint adat digitális formátumú tárolására használatos.
  A CD-k – fizikai felépítésük szerint – a következők szerint csoportosíthatók:

  préseléssel készült (csak olvasható)
  CD-R (írható)
  CD-RW (újraírható, azaz letörölhető és rá új adatok írhatók)

 • DVD

  A DVD („Digital Versatile Disc” (digitális sokoldalú lemez) vagy még korábban a „Digital Video Disc” rövidítése) nagy kapacitású optikai tároló, amely főként mozgókép és jó minőségű hang, valamint adat tárolására használatos.
  Fajtái
  DVD–Video (mozgóképek tárolására)
  DVD–Audio (hang tárolására)
  DVD–ROM (adat, préselt)
  DVD–RAM (adat, közvetlen (direkt) elérésű)
  DVD-R és DVD-RW (adat; az R egyszer írható [recordable], az RW újraírható [rewritable])
  DVD+R és DVD+RW (fenti kettőhöz hasonló, azokkal rivalizáló formátum)

  A +R/+RW, illetve -R/-RW formátumok egymással nem teljesen kompatibilisek, támogatottságuk kb. fele-fele arányban oszlott meg megjelenésük táján a piacon, majd 2006 végére szinte az összes otthonokba kerülő lejátszó támogatta mindkét típust